Arama Motoru Optimizasyonu – SEO

Arama Motoru Optimizasyonu; bir web sitesinin hedef arama kelimelerinde Google,MSN yahoo vb. Arama Motorları’nda ilk sayfada, daha üst sırada çıkmasını sağlayacak site kodlaması ve web sitesi dışında çeşitli etkenlerin analiz edilerek yapılan iyileştirme ve düzenlemelerin uygulanması ve geliştirilmesidir.
SEO yani arama motoru optimizasyonu sayesinde web sayfanız arama motoru sonuçlarında üst sıralarda çıkarak arama yapan kişilerin sizlere ulaşması sağlayacaktır.
Google ve google’da üst sıralara çıkmak artık çok önemli iki kavram.
İnternet sitenizi hazırladınız, içeriklerinizi yerleştirdiniz ve ziyaret bekliyorsunuz. Bu noktada şöyle bir kavram ile karşılaşırsınız SEO yani Search Engine Optimization türkçe meali Arama Motoru Optimizasyonu . Sitenize ziyaret olabilmesi ve trafik alabilmeniz için ilk etap ta eğer reklam bütçeniz yoksa google arama sonuçlarında ilk sıralar da gelmeniz gereklidir.

İnternette araştırma yapan bir kullanıcı aradığını bulmak için % 92 ihtimal ile arama motorlarını kullanmaktadır Türkiye’deki web sitelerinin %99′ u TITLE ve META-TAG dan yoksun ve bundan dahi habersiz ve kendisini bir ARAMA MOTORUNUN bulacağını zannedenlerden oluşuyor. Sanılıyor ki dünyadaki milyonlarca serverdan birinin içerisinde olmak (denizin dibindeki bir mağaranın içerisinde olmak gibi) görülmek ve kayıt için yeterlidir.

  • İnternet siteniz, arama motoru örümcek programlarına uygun olarak tasarlanmalı.
  • Sitenizde özgün ve başka yerlerden alıntı olmayan metinler bulunmalı.
  • İnternet sitesi, Dmoz gibi indekslere ve Sektörel arama motorlarına kaydedilmeli
  • Ana sayfa ve genel yapıda içerik oluştururken, anahtar kelimeler, içeriklere doğru şekilde yerleştirilmeli.
  • Özellikler anasayfanızdaki metinlerin matematiği anahtar kelimelerle bezenmiş olarak iyi yapılmalıdır.
  • Sitenizdeki meta taglar ve arka planda çalışan kodlar arama motorlarının mantığına göre düzenlenmeli.
  • İnternet sitelerinde bulunan yönlendirilmemiş veya bozuk sayfa linkleri arama motorları açısından çok olumsuz bir duurumdur.
  • Hileli yöntemlerle verilen linkler Arama motorları tarafından spam olarak kabul edilir ve siteniz daha aşağı sırlara düşebilir.
  • Pagerank ı yüksek olan sitelerden doğru yöntemlerle link verilmiş olması internet sitelerine olumlu puan kazandırır.

Seo çalışması ile özenle hazırlanmış sitenizin; internet kullanıcıları tarafından daha hızlı fark edilmesi sağlanır.Bu sayede potansiyel müşterileriniz sizi daha kolay bulacaktır. Yeni gelen müşteriler ile hem müşteri portföyünüz hızlıca gelişecek hemde internetteki yeriniz günden güne sağlamlaşaçaktır.
Web de yayında olan siteniz sadece; tabelalarınızda, kartvizitlerinizde ve faturalarınızda yazmaktan öteye gidemiyor. Ziyaretçi sayınız çok az , hatta bazı günler kimsenin girmediği zamanlarda oluyor, ayrıca siteniz istediğiniz gibi olmadı ve sizin imajınızı iyi yansıtmıyor. Bu olumsuzluklardan şikayetiniz varsa bizimle irtibata geçin, firmanızın veya kurumuzun kimliğini ve imajını en iyi şekilde yansıtacak web hizmetlerini uygulayalım. Web sitenizin erişilebilirliğini arttıracak çözümleri planlıyalım.