Bilgisayar Arıza Tespiti Nasıl Yapılır ?


Bilgisayar üzerinde meydana gelen sorunlar, oldukça önemlidir. Arıza tespit edildiğinde kısa bir süre zarfında düzeltilmesi gerekiyor. Mersin macbookservis bilgisayarınız arızalandıysa eğer, uzman ekibi sayesinde yardımcı olabilir.Bilgisayar arızalandıysa, birçok sebep bu duruma neden olmuş olabilir. Bunun için öncelik ile bilgisayarın iç yapısının açılıp parçalarının teker teker incelenmesi gerekiyor. Anakarta bağlı olarak ram sisteminin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi gerekiyor.Anakart üzerinde herhangi bir pcslot var ise, bu bağlantının olup olmadığı kontrol edilmelidir. Çünkü bağlı olması sonucunda bilgisayar içerisinde kısa devre durumu meydana gelebiliyor.Bilgisayarda yaptığınız bu uygulama sonucunda, herhangi bir çalışma meydana gelmiyor ise ikinci seçeneğe geçilmelidir. Mevcut anakart ve güç kaynağı değiştirilmelidir.

Bilgisayar Arızası ve Çözümü

Bilgisayar çalışıyor fakat aynı anda görüntü gelmiyor ise ram parçasına bağlı bir arıza meydana gelmiş olabilir.Bilgisayarın mevcut onboard kartını söktükten sonra kablo ile bir bağlantı kurunuz. Bu sayede bilgisayarın ekranına görüntünün gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer bilgisayar ram parçası ya da diğer parçaları zarar görmüş ise Mersin bilgisayar parçaları ile iletişim halinde olarak, bozulan parçalarınızı alabilirsiniz. Yeni alınan parça, eskisi ile değiştirilir ve görüntü bilgisayar ekranına düşebilir.Eğer arıza hala devam ediyor ise anakart kısmının bulunduğu kısımda sarı bir alan vardır. Burada herhangi bir oksitlenme durumu meydana gelmiş ise silgi yardımı ile güzelce silin.Ayrıca son aşamada ramleri takarken teker teker takılmasında fayda vardır.

Arızanın Çözümlenmesi ve Bilgisayarın Çalışması 

Anakart üzerinde meydana gelebilecek oksitler için ısı işlemi yöntemi uygulanabilir. Isı işlemi için gerekli alet elinizde olmayabilir. Bunun yerine saç kurutma makinesi kullanarak oksitlenme çözümlenmiş olur.Mersin bilgisayar hastanesi  ısı işlemi için gerekli olan malzemelerin satışını yapıyor olabilir. Konu hakkında mevcut yerlere giderek araştırma yapılmasında fayda vardır.Saç kurutma makinesi yardımı ile oksitli alanlar ısınır ve erimeye başlar. Eriyen oksitleri nemli bir bez yardımı ile silebilirsiniz. Bez olarak mikrofiber tercih edilmesinde fayda vardır. Çünkü mikrofiber bezler tiftiklenme ve tüylenme gibi durumlar meydana gelmez.Tüm müdaheleler sonucunda bir sonuç alınamaz ise yazılım açısından sorun olabilir. Yazılım güncellemesi yapılmasında yarar vardır.

Formun Üstü

Formun Altı